Cellular Network MCQs Part 2: Mobile Forensic MCQs Ex-1.4.2

Cellular Network MCQs Part 2 Forensic Mobile Device

9. ICCID number comprised of

  1. Industry Identifier Number (IIN)
  2. Individual Account Information
  3. Check digit
  4. All of the above

Answer & Explanation

Answer: (4) All of the above

Explanation:
No explanation for this Cellular Network Forensic MCQ question

10. Assertion (A): In the case of locked SIM, ICCID value has a major advantage over IMSI value.
Reason (R): ICCID value is readable while the IMSI value remains unreadable due to security lock.

  1. Both (A) and (R) are correct
  2. (A) is correct, but (R) is incorrect
  3. Both (A) and (R) are incorrect
  4. (A) is incorrect, but (R) is correct.

Answer & Explanation

Answer: (1) Both (A) and (R) are correct

Explanation:
By depicting the ICCID value, a forensic examiner can use advanced forensic techniques to evaluate the SIM’s IMSI value. In addition, an ICCID value can also be used to create a cloned forensic SIM.

11. What is the full form of MDN?

  1. Mobile Directory Number
  2. Mobile Dialing Number
  3. Mobile Data Number
  4. Both (1) & (2)

Answer & Explanation

Answer: (4) Both (1) & (2)

Explanation:
MDN stands for both Mobile Directory Number and Mobile Dialing Number.
It is a number that is used to call the handset on a wireless network.

12. Which is NOT true for MIN?

  1. It is abbreviated as Mobile Identification Number.
  2. MIN is also referred to as Mobile Subscription Identification Number.
  3. MIN is used to identify a Mobile Station (MS).
  4. It can be used to trace the device using active GPS connections.

Answer & Explanation

Answer: (4) It can be used to trace the device using active GPS connections.

Explanation:
No explanation for this Cellular Network Forensic MCQ question

13. Assertion (A): MIN is the derivative of IMSI and used to identify the device on the network.
Reason (R): MIN is used to identify a Mobile station (MS)

  1. Both (A) and (R) are correct
  2. (A) is correct, but (R) is incorrect
  3. Both (A) and (R) are incorrect
  4. (A) is incorrect, but (R) is correct

Answer & Explanation

Answer: (1) Both (A) and (R) are correct

Explanation:
No explanation for this Cellular Network Forensic MCQ question

14. Assertion (A): The Mobile station is a device that is used for placing a call.
Reason (R): MS uses a handset and SIM to connect with the network.

  1. Both (A) and (R) are correct
  2. (A) is correct, but (R) is incorrect
  3. Both (A) and (R) are incorrect
  4. (A) is incorrect, but (R) is correct

Answer & Explanation

Answer: (1) Both (A) and (R) are correct

Explanation:
Mobile Station uses a cellular handset and the SIM to connect to the cellular networks.

15. The handset along with SIM is called

  1. Mobile Equipment (ME)
  2. User Equipment (UE)
  3. Communication Equipment (CE)
  4. Both (1) and (2)

Answer & Explanation

Answer: (4) Both Mobile Equipment or User Equipment

Explanation:
Mobile Equipment or User Equipment is a term that defines the amalgamation of the handset and the SIM.

16. In mobile forensic, BTS stands for

  1. Basic Transmission Service
  2. Basic Transceiver Service
  3. Base Transceiver Station
  4. Basic Transceiver Station

Answer & Explanation

Answer: (3) Base Transceiver Station

Explanation:
BTS stands for Base Transceiver Station. It will handle initial protocols coming from Mobile Station (MS).